تعزیه حبیب آباد برخوار

کانالهای تلگرامی خبری و مذهبی حبیب آباد

 

 

 

جهت سهولت وپیوستن به کانالهای مذهبی و خبری حبیب آباد  تصمیم به ایجاد این پست گرفتیم

(پست ویرایش شد)

 

کانال تلگرامی اطلاع رسانی و خبری حباد نیوز(حبیب آباد)

 

کانال  تلگرامی مذهبیون

 

کانال تلگرامی جبهه فرهنگی

 

کانال تلگرامی تعزیه خوانی حسینیه سیدالشهداء و ابالفضل العباس (محله پایین) 

 

کانال تلگرامی آستان مقدس امامزاده عبدالمومن شهر حبیب آباد

 

کانال تلگرامی هیئت علی بن موسی الرضا(ع)

 

 

جهت پیوستن به کانالهای فوق بر روی آن کلیک کنید.

 


 

این پست در تاریخ 1396/07/01 ویرایش شده است.

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: یک شنبه 22 مرداد 1396برچسب:کانالهای تلگرامی خبری و مذهبی حبیب آباد,تعزیه حبیب آبادبرخوار , تعزیه حبیب آباد,

عکس های قدیمی تعزیه حسینیه سیدالشهداو ابالفضل العباس(ع)-دسته اول

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

به ادامه مطلب بروید.


 


بـه ادامــه مـطلب بـرویـد
تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: پنج شنبه 23 مرداد 1396برچسب:عکس های قدیمی تعزیه حسینیه سیدالشهداو ابالفضل العباس(ع),عکس قدیمی تعزیه حبیب آباد, تعزیه حبیب آباد,

فراخوان وبسایت تعزیه حبیب آباد

 

   #فراخوان

 

پایگاه اطلاع رسانی تعزیه حبیب آباد

       

در نظر دارد در راستای اجرای مراسم تعزیه خوانی  حبیب آباد  اطلاع رسانی نموده و امیدست که با همکاری ارزشمند  تکایا و خادمین افتخاری حسینیه ها ما را در این راه یاری رسانید. این وبسایت تلاش خواهد نمود با استفاده از محضر اساتید تعزیه ، قدمی هرچند کوچک در این راستا برداشته و در این مسیر به یاری شما دوستداران و علاقه مندان به خاندان رسالت و اهل بیت علیهم السلام نیازمندیم.

 

ازکلیه تعزیه خوانان حسینیه های حبیب آباد تقاضا میشود اطلاعات خود را اعم از نام ونام خانوادگی ،نام پدر،سن ،و اطلاعاتی نظیر سابقه تعزیه خوانی و ... برای ما ارسال کنند.

 

 

با تشکر     
 تعزیه حبیب آباد

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: سه شنبه 22 مرداد 1396برچسب:,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه آقای سید مهدی مومنی

 

 

پیشکسوت تعزیه آقای سید مهدی مومنی

فرزند مرحوم زنده یاد حجت الاسلام والمسلمین حاج سید مرتضی مومنی (از روحانیون بزرگوار حبیب آباد) در سال 1335 در حبیب آباد برخوار متولد شد. تعزیه خوانی را در سنین نوجوانی آغاز کرد.  از جمله نقش هایی که ایشان از بدو ورود درعرصه تعزیه خوانی داشته میتوان به نقش های مختلف از جمله رقیه ، طفلان زینب ،محمد اشعث، حارث دوطفلان مسلم، و بویژه نقش شمربن ذی الجوشن اشاره کرد. ایشان تعزیه را در حسینیه قدیم این شهر شروع کرد و تا کنون نیز در این حسینیه مشغول به ایفای نقش شمر و اشقیا خوانی در مجالس تعزیه می باشد.

از جمله مشوقین وی به تعزیه خوانی می توان از مرحوم ملاحسین دهقانی معروف به ملاحسین شمر و مرحوم سید عباس مرتضوی و مرحوم استاد نبیاله فقیه و آقای مصطفی محسنی را نام برد.

ایشان بعد از مرحوم استاد نبی الله فقیه ادامه دهنده سبک آن مرحوم در نقش شمر بن ذی الجوشن می باشد که به ظرافت خاص و زیبایی سبک سنتی شبیه شمر را اجرا می نماید. 

 

 در روز عاشورا و روز 28 صفر در حبیب آباد و در مجلس تعزیه روز عاشورا ، ورود شمر که توسط ایشان صورت می گیرد جمعیت زیادی را برای دیدن به این حسینیه جذب می کند.

 

با آرزوی سلامتی وتوفیق روزافزون برای آقای سید مهدی مومنی 

 

 

بزودی تعزیه از ایشان قرار داده خواهد شد

 

 


 

 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: دو شنبه 20 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه آقای سید مهدی مومنی , تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه آقای حسین روانبخش

 

پیشکسوت تعزیه آقای حسین روانبخش

 

فرزند حسن متولد سال1331 در حبیب آباد می باشد او در خانواده مذهبی چشم به دنیا گشود در سنین کودکی اقامه گوی مسجد بوده و در سال1346 در سن 15 سالگی شروع به تعزیه خوانی کرد که در خدمت اساتیدی همچون علی (ن.پ حاج حسین کاظم)،اقا سید مرتضی مومنی،سید عباس مرتضوی،سید حسین مومنی وسید کریم مومنی که ایشان امام خوان بوده اند و اساتیدی همچون مرحوم ملاحسین دهقانی،مرحوم استادنبی اله فقیه،حاج اقا میرزا مومنی،مرحوم حجت الاسلام حاج اقا رضا مومنی،مصطفی شکاری،سید مرتضی ومصطفی مرتضوی،عبدالمحمد،غلامرضا کربکندی،محمد رضاکریم،عباس دهنوی،حاج مصطفی فقیه و مرحومین تقی وحسن دهقانی،حسین دهقانی واساتیدی که در حال حاضر هستند بوده و از دانش تعزیه خوانی آنها استفاده کرده است.

وی از 15 سالگی مشغول بکار زراعت در صحرا  درسن20 سالگی مشغول به نقاشی ساختمان و در سن25 سالگی مشغول بکار در فرودگاه وبعدکارمند شهرداری شد و هم اکنون باز نشسته هستند.

ایشان تعزیه خوانی را از سال1348 بعد از چندی سکینه خوانی وعبدالله خوانی شروع به علی اکبر خوانی کردو در سال1353 فاطمه صغری خوانی شروع کرد 

از جمله نقش های اجرایی ایشان میتوان به  طفلان زینب،سکینه،عبدالله،قاسم،علی اکبر،فاطمه صغری،ام لیلا،فاطمه زهرا،عباس امام و غیره..... اشاره کرد .

تعزیه ورود به مدینه و حجت الوداع که ایشان در نقش حضرت فاطمه صغری(س) قرار دارد بسیار دیدنی است.

 
 
 
 با آرزوی سلامتی و توفیق روز افزون برای آقای حسین روانبخش 
 
 
 
 
بزودی تعزیه از ایشان قرار داده خواهد شد
 
 
 
 

 
 
تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: دو شنبه 18 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه آقای حسین روانبخش , تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه آقای مرشد عباس طالبی

 

 

پیشکسوت تعزیه آقای مرشد عباس طالبی

آقای عباس طالبی معروف به مرشد عباس در سال 1324 شمسی در حبیب آباد برخوار متولد گردید. وی تعزیه خوانی را در سن 14 سالگی و از سال 1335 در حسینیه امام حسین وابالفضل (ع) محله بالا (حبیب آباد) آغاز نمود و سپس از سال 1348 تا کنون در حسینیه محله پایین با تعزیه خوانانی همچون  مرحوم نبی اله فقیه و مرحوم سید کریم مومنی و پیشکسوتانی همچون استاد حاج مصطفی فقیه و مصطفی محسنی  به اجرای تعزیه پرداخته است.وی از تعزیه خوانان قدیمی حبیب آباد همچون مرحوم عبدالمحمد شریفی بسیار تأثیر پذیرفته است. ایشان که در کنار تعزیه خوانی به مداحی اهل بیت علیهم السلام نیز مشغول است در نقش های مختلفی همچون هانی ، زینب و اصحاب ویاران و... ایفای نقش نموده است. ایشان علی رغم صدای زیبا و دلنشین خود از مسیر تعزیه خوانی سنتی دور نشده است،از جمله نقش های مثال زدنی ایفای نقش حضرت زینب(س) است که  ایشان نقش خود را به گونه ای به شنونده القا میکند که تحت تاثیر مظلومیت وصبروبردباری حضرت زینب (س) قرار می گیرد. شبیه حضرت زینب (س) که توسط آقای عباس طالبی اجرا می شود دیدنی است.و جمعیت بسیاری در صبح و عصر روزعاشورا به حسینیه جذب می شود.

 

باآرزوی سلامتی وتوفیق روز افزون برای آقای مرشد عباس طالبی 

 

بزودی تعزیه از ایشان قرار داده خواهد شد.

 

 


 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: دو شنبه 17 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه آقای مرشد عباس طالبی, تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه آقای حاج مصطفی فقیه

 

 

 

استاد و پیشکسوت حاج مصطفی فقیه حبیب آبادی

 

فرزند هادی در سال 1319 در شهر حبیب آباد برخوار متولد شد. وی تعزیه خوانی را در سن 15 سالگی (حدودا از سال 1334 هجری شمسی) آغاز نمود.

 از جمله مشوقین ایشان در تعزیه خوانی ،برادر مرحومشان  استاد نبی اله فقیه حبیب آبادی و  از جمله تعزیه خوانان قدیمی حبیب آباد همچون مرحوم سید عباس مرتضوی و مرحوم حاج مرشد طاهری بوده اند.

 

ایشان بعد از رحلت برادرش ،استاد نبی اله فقیه سرپرست گروه تعزیه خوانان حسینیه سید الشهدا و اباالفضل (ع) (معروف به محله پایین) را برعهده گرفتند.از اجراهای مثال زدنی ایشان تعزیه حضرت ابالفضل (ع) و حر بن یزید ریاحی است که به زیبایی و سنتی خاصی آن را اجرا میکنند .

 

ایشان مکان های متعددی به اجرای تعزیه خوانی پرداختند از جمله این مکانها میتوان : تکیه حضرت سیدالشهدا و اباالفضل (ع)محله پایین، تکیه مهدی قائم (معروف به محله پاریس)، تکیه امام حسین و اباالفضل (ع)(معروف محله بالا حبیب آباد)، تکیه شهر گز برخوار، هنرستان اصفهان، باغ نگار اصفهان، چهار راه بنایی ، امامزاده  شاهزاده حسن (ع) اصفهان  و ... به ایفای نقشهای مختلف پرداخته است.

از جمله 

نقش هایی که  ایشان به ایفای تعزیه  از بدو ورود به این عرصه  پرداختند میتوان به چند مورد اشاره کرد .  شبیه : حضرت قاسم، حضرت علی اکبر، حضرت عباس ، حر، حضرت علی(ع) ، مسلم، امام حسن، امام حسین، امام رضا، امام موسی کاظم، درویش (تعزیه شهادت امام)، ابراهیم(تعزیه مختار)، سلیمان، یوسف(تعزیه قدیم)، بشیر، امام سجاد، چوپان طفلان مسلم ، عبداله عفیف، مختار بارگاه ابن زیاد، زارع علقمه، ایوب ... اشاره نمود.

 
 
 

باآرزوی سلامتی وتوفیق روز افزون برای آقای حاج مصطفی فقیه 

 
قسمتی از تعزیه حضرت ابالفضل(ع)، حاج مصطفی فقیه
 
 

 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: دو شنبه 16 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه آقای حاج مصطفی فقیه , تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه آقای مصطفی محسنی

 

 

پیشکسوت تعزیه آقای مصطفی محسنی

     

فرزند رضا در سال 1323 درحبیب آباد متولد شد. تعزیه خوانی را از سن 6 سالگی، حدودا از سال 1335 شمسی آغاز نمود. 

 

از جمله مشوقین آقای محسنی می توان به مرحوم استاد نبی اله فقیه ،مرحوم علی اکبر مهوری معروف به علی اکبر ابن سعد، و خصوصا مرحوم آیت اله ادیب حبیب آبادی اشاره نمود.

 

وی تعزیه خوانی را ابتدا در نقش سکینه در حسینیه محله پایین حبیب آباد آغاز نمود و هم اکنون در نقش عمر سعد  ایفای نقش می نماید. وی بازنشسته دانشگاه علوم پزشکی اصفهان است.

 

ایشان با سبک خاص و منحصر به فرد خود در شبیه عمر سعد هنوز اصالت خویش را حفظ نموده و با موسیقی آوازی مربوط به این نقش تأثیر بسزایی بر روی ذهن مخاطب ایجاد نموده و با ایفای نقش زیبای خود، آن خوی ظالمانه و ستمگری عمر سعد ملعون را به خوبی به مخاطب القاء می کند.

 

ورود عمر سعد، در تعزیه هفتادو تن در روز عاشورا  یکی  از اجرا های ایشان است .جمعیت زیادی از مشتاقان به تعزیه را جهت تماشا به حسینیه سید الشهداء و حضرت ابالفضل (ع) (معروف به محله پایین) جذب میکند.

 
 

باآرزوی سلامتی وتوفیق روز افزون برای آقای مصطفی محسنی 

 

 

 ورود ابن سعد ،آقای مصطفی محسنی

 


 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: جمعه 13 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه آقای مصطفی محسنی , تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه مرحوم سید کریم مومنی

 

 

مرحوم سید کریم مومنی حبیب آبادی

درسال 1320در خانواده ای مذهبی در حبیب آباد متولد شد .تعزیه خوانی را حدود سن 24 سالگی با استادانی همچون مرحوم استاد نبی اله فقیه،حاج مصطفی فقیه،ومصطفی محسنی  و سایر ذاکرین شروع کرد.

مرحوم سید کریم مومنی با خلوص نیت و بدون ریا وبا کناره گیری هرگونه خرافه و بعضی از تحریرهای نامتعارف و نامناسب به اجرای تعزیه که اکثرا نقش های موافق خوان بالاخص شبیه امام حسین(ع) بود می پرداخت.و عمرخویش را بانوکری و خادمیت در راه اهل بیت(ع) قرار داد.

وی با پیشه شغل کشاورزی و دامداری تبحر زیادی در رام کردن و سوارکاری داشت . به گونه ای که سوارکاری او در حبیب آباد مثال زدنی و فوق العاده بود.

آن مرحوم درحدود 40 سال در مجالس سید مظلومان با صداقت و اخلاص کامل در نقش امام خوان ایفای نقش کرد. 

تعزیه شهادت امام ایشان نمونه ای است که در روز عاشو را  هرسال خیل عظیم جمعیت را از اطراف شهر حبیب آباد و اصفهان به حسینیه جذب میکرد.

سرانجام پس از یک دوره بیماری و کناره گیری از تعزیه خوانی سر انجام در شامگاه  ،در تاریخ 1394/09/05  چشم از دنیا فرو بست .

مزار ایشان در آستان امامزاده عبدالمومن می باشد.

روحش شاد یادش گرامی

 

تعزیه شهادت امام ،مرحوم سید کریم مومنی

 


 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: پنج شنبه 12 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه مرحوم سید کریم مومنی, تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

جشن میلادثامن الحجج حضرت امام رضا(ع)

 

جشن میلادثامن الحجج حضرت امام رضا(ع)

 


 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: شنبه 7 مرداد 1396برچسب:,

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه مرحوم کربلایی تقی دهقانی

 

 

 

کربلایی مرحوم تقی دهقانی

فرزند مرحوم استاد و پدر تعزیه ایران مرحوم ملاحسین دهقانی(شمر) میباشد. وی درسال 1323 در خانواده مذهبی در حبیب آباد بدنیا آمد. در خانواده ای که با تعزیه آشنایی کامل داشت و این جرقه ای شد که وی در دوران کودکی به سمت تعزیه خوانی قدم برداشته و تشویق شود . دوران جوانی را نزد استادانی همچون مرحوم پدر خویش  و مرحوم حسین نوربخش (ملقب به قاسم) به تعلیم تعزیه خوانی پرداخت . بعد با تعزیه خوانانی همچون مرحوم استاد نبی اله فقیه  و مرحوم سید کریم مومنی وحاج مصطفی فقیه هم نقاب شد و به تعزیه خوانی پرداخت.

مرحوم تقی دهقانی در نقش هایی ازجمله حضرت زینب(س)، ام لیلا، برادر حر، زهیر، قاصد(مرد عرب) ،سلطان قیس و وزیر و...  به ایفای نقش پرداخت.

وی جزء اولین افرادی بود که حسینیه را بمناسبت فرا رسیدن ایام محرم و صفر سیاه پوش و حسینیه را آماده و مهیا جهت برگزاری مراسم تعزیه خوانی می ساخت .

سر انجام در ایام فاطمیه خرداد ماه سال 1387 ه.ش  بر اثر سانحه تصادف تحت درمان قرار گرفت و در تاریخ 1387/04/15  دیده به جهان فروبست . مزار ایشان در بهشت زینب حبیب آباد می باشد.

 

روحش شاد یادش گرامی

همچنین برادر مرحومش حسن دهقانی(تعزیه خوان)

 

 قسمتی از اجرای تعزیه خوانی مرحوم کربلایی تقی دهقانی

 


 

تعزیه حبیب آباد ׀ تاریخ: سه شنبه 3 مرداد 1396برچسب:معرفی پیشکسوت تعزیه مرحوم کربلایی تقی دهقانی, تعزیه حبیب آباد برخوار, تعزیه حبیب اباد,

تعزیه حبیب اباد