تعزیه حبیب آباد برخوار

معرفی اجمالی پیشکسوت تعزیه مرحوم کربلایی تقی دهقانی

 

 

 

کربلایی مرحوم تقی دهقانی

فرزند مرحوم استاد و پدر تعزیه ایران مرحوم ملاحسین دهقانی(شمر) میباشد. وی درسال 1323 در خانواده مذهبی در حبیب آباد بدنیا آمد. در خانواده ای که با تعزیه آشنایی کامل داشت و این جرقه ای شد که وی در دوران کودکی به سمت تعزیه خوانی قدم برداشته و تشویق شود . دوران جوانی را نزد استادانی همچون مرحوم پدر خویش  و مرحوم حسین نوربخش (ملقب به قاسم) به تعلیم تعزیه خوانی پرداخت . بعد با تعزیه خوانانی همچون مرحوم استاد نبی اله فقیه  و مرحوم سید کریم مومنی وحاج مصطفی فقیه هم نقاب شد و به تعزیه خوانی پرداخت.

مرحوم تقی دهقانی در نقش هایی ازجمله حضرت زینب(س)، ام لیلا، برادر حر، زهیر، قاصد(مرد عرب) ،سلطان قیس و وزیر و...  به ایفای نقش پرداخت.

وی جزء اولین افرادی بود که حسینیه را بمناسبت فرا رسیدن ایام محرم و صفر سیاه پوش و حسینیه را آماده و مهیا جهت برگزاری مراسم تعزیه خوانی می ساخت .

سر انجام در ایام فاطمیه خرداد ماه سال 1387 ه.ش  بر اثر سانحه تصادف تحت درمان قرار گرفت و در تاریخ 1387/04/15  دیده به جهان فروبست . مزار ایشان در بهشت زینب حبیب آباد می باشد.

 

روحش شاد یادش گرامی

همچنین برادر مرحومش حسن دهقانی(تعزیه خوان)

 

 قسمتی از اجرای تعزیه خوانی مرحوم کربلایی تقی دهقانی

 


 


taziyeh-habibabad ׀ تاریخ: چهارشنبه 10 مرداد 1397 ارسال نظر(0)

درباره وبلاگ


تعزیه حبیب اباد