محمدعلی مهوری متولد 1313 در شهر حبیب آباد در خانواده مذهبی متولد شد. پدر ایشان مرحوم علی اکبر مهوری(روحش شاد) یکی از اساتید تعزیه خوان شهر حبیب آباد که به شهرت نام علی اکبر ابن سعد معروف است، بود.
شغل ایشان در اوایل به پیشه کشاورزی و بعد ها در فرودگاه مشغول بکار و بازنشسته شدند. در حدود سن 30سالگی به تعزیه خوانی پا گذاشت و با توجه به ماهیت و جنس صدا فقط در نقش شمر به ایفای هنر آیینی تعزیه خوانی پرداخت. ایشان علاوه بر تعزیه خوانی در سرودن شعر فعالیت داشت و اشعار بسیار زیبایی را در مدح امام حسین(ع) و مبارز خوانی یاران امام حسین(ع) سرود. و در تعزیه استفاده و اجرا کرد.
یکی از خصایل ایشان در تعزیه حفظ خوانی اشعار تعزیه بود که این را میتوان از شهرت و طبع فراوان ایشان در سرودن شعر دانست. وی راز و رمز تعزیه خوانی را از پدر مرحومش علی اکبر مهوری به ارث و از ایشان پیشه گرفت.
آقای مهوری از بدو ورود به تعزیه در نقش مخالف خوانی به ایفای شمر خوانی پرداخت و با توجه به نقش آفرینی زیبا و طرفداران زیاد در حسینیه امام حسین و ابوالفضل(ع) حبیب آباد، (معروف به حسینیه محله بالا) داشت ،شخصیت ایشان به محمدعلی شمر شهرت یافت. او علاوه بر شمر خوانی در تعزیه، خیبر در نقش مرهب نقش آفرینی هم داشته است.
از جمله مکانهایی که او به هنر تعزیه خوانی پرداخت اصفهان، امامزاده شاهزاده حسن (اصفهان)، دارک و زینبیه اصفهان و اطراف دولت آباد و حبیب آباد رامیتوان نام برد.
ایشان حدود 40 سال فعالیت در دستگاه حسینی از تعزیه خوانی کناره گرفت و با توجه به مهارت خود ،راه و روش را به سایر ذاکرین حسینیه امام حسین و ابالفضل(ع) معروف به محله بالا، آموخت.
سرانجام ایشان در طی دوره بیماری در ۱۵محرم ۱۴۴۲ در ظهر جمعه در تاریخ ۱۳۹۹/۰۶/۱۴ وداع حق را لبیک گفت.وبه جمع میهمانان سالار شهید کربلا حضرت اباعبدالله الحسین(ع) پیوست
مزار ایشان در قطعه قدیمی آرامستان بهشت زینب حبیب آباد است.
درگذشت استاد و پیشکسوت تعزیه محمدعلی مهوری (معروف به محمدعلی شمر) را به جامعه هنری تعزیه خوان و همچنین این مصیبت بزرگ را به خانواده محترم مهوری تسلیت و تعزیت عرض می نماییم.
خداوند متعال روحش را با سرورش حضرت ابا عبدالله الحسین (ع) محشور نماید ایشان در ظهر جمعه 1399/06/14 به ملکوت اعلی پیوست.
با سخنرانی امام جمعۀ محترم،در جمع ذاکرین و خادمین و حضور مردمی، در محل حسینیه ی سیدالشهدا و ابالفضل العباس(ع) حبیب آباد. جمعه شب، 1398/10/27
و جلسه توجیهی، تعاملی هیئت امناء، با حضور تعزیه خوانان و خادمین حسینیه ، با سخنرانی امام جمعه محترم، در محل دفتر امام جمعه حبیب آباد. یکشنبه شب، 1398/11/06، برگزار شد.
#پدر_تعزیه_ایران زندگینامه استاد و پدر تعزیه ایران مرحوم ملا حسین دهقانی (ملاحسین شمر) ⚜در سال 1326 ه.ق (حدود سال 1287ه.ش) در حبیب آباد برخوار در خانواده ای مذهبی متولد شد. در اوایل کودکی به تحصیل علوم مختلف همت گماشت. در جوانی به هنر تعزیه خوانی مشغول شد. پس از مدتی با اشعار شاعران و نوحه سراها سبک سازی تعزیه را به اجرای کنونی متحول کرد و به ناظم البکاء لقب گرفت.
⚜سپس به تعلیم رجزخوانی، اشقیاخوانی، بحرالطویل خوانی،مقتل خوانی پرداخت. ⚜از شاگردان بنام ایشان می توان استاد نبی اله فقیه که بعد ها در تعزیه خوانی لقب استادی به خود گرفت را نام برد
. ⚜ از ایشان سند تعزیه ای مانند فیلم در دسترس نیست ولی یک قطعه صوت در دسترس است . از ایشان در مراسم و جشنواره تعزیه خوانی که درسال 1389 تهران برگزار گردید به عنوان پدر تعزیه ایران نامبرده و شناخته شد. ⚜سزای این اخلاص خدمت حسینی توفیق زیارت و همنشینی با حضرت جواد الائمه(ع) در سفر مشهد الرضا و خبر تاریخ رحلت از لسان خود را به همراه داشت.
⚜وی در سن 73 سالگی مطابق با 19 تیر 54 به ملکوت اعلی پیوست. مزار ایشان در بهشت زینب حبیب آباد میباشد. . روحش شاد یادش گرامی
در #یازدهمین سالگشت وفات پیشکسوت تعزیه، زنده یاد مرحوم کربلایی تقی دهقانی یاد و خاطره ی آن مرحوم که عمری خالصانه به اقامه ی عزای سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین علیه السلام پرداخت را گرامی می داریم.
یکسال فراق ذاکر بااخلاص شهرستان برخوار /شهر خورزوق #استادحسین_طاهری را خدمت جامعه و انجمن تعزیه خوان و دوستداران اهلبیت(ع) و تعزیه خوانی تسلیت عرض میکنیم.